İç Mimarlık insanların yaşadıkları, kullandıkları mekanların fonksiyonlarına göre, kullanıştan estetik ve konfora uzanan bir yelpazede en iyi hizmet verecek şekilde düzenlenmesine yönelik bir meslektir.
Bunun gereği, olarak bir iç mimarın ilgi alanı, mobilya tasarımından yeni veya mevcut yapılarda mekan düzenlemelerine kadar uzandığından, yapı bilgisi, ısıtma, havalandırma, aydınlatma gibi teknik ana bilgilere de sahip olması gerekmektedir. Bu nedenle İç Mimarlık Öğretim Programı'nda sanat ve kültüre yönelik derslerin yanısıra teorik ve uygulamalı olarak Yapı Elemanları, İnce Yapı, Mekan Bilgisi, Tesisat gibi mesleki dersler ile tasarım çalışmalarına yer verilmiş, ayrıca Auto CAD, 3D Studio Max, Revit Architecture, Sketch-Up yazılımlarını kapsayan Bilgisayar Destekli Tasarım dersleri ile program tamamlanmıştır.
İç Mimarlık Öğretim Programı'nın düzenlenmesinde akreditasyon ilkeleri de göz önünde bulundurulmuş, ülkemiz ile yabancı ülkelerin önemli kurumlarındaki programlar ile paralellikler sağlanması düşünülmüştür.
İç mimarlığın çalışma alanı bugün giderek genişlemekte, mezunlar master, sanatta yeterlilik, doktora gibi akademik çalışmalara katılabilmekte, İç Mimarlık Odası'na üye olabilmekte, iç mimarlık kapsamına giren, dekorasyondan mobilya imalatına kadar özel iş yerleri açabilmekte, resmi ya da özel kurumlarda iş olanakları bulabilmektedirler.
Vizyon
Misyon