Elektrik devreleri
EE225
Devre değişkenleri. Devre elemanları. Ohm kanunu, Kirchoff kanunları, Thevenin/Norton ve üstdüşüm teoremleri . Devre analizi yöntemleri. Birinci ve ikinci dereceden devrelerin doğal ve basamak yanıtları. Elektrik devrelerinin sinüzoidal kararlı durum analizi. Güç ve enerji.
AKTS
6Kredi
3Saatler
(4 + 0 + 0 )Elektrik devreleri laboratuvarı
EE227
Laboratuvar gereçlerine giriş, iki uçlu pasif devre elemanları, osiloskop ve işaret üreteci. Ohm Kanunu, Kirchoff Kanunları, Thevenin/Norton ve üstdüşüm teoremleri gibi temel devre prensiplerinin ve teoremlerinin deneysel olarak doğrulanması. Birinci ve ikinci dereceden devrelerin cevapları. PSPICE'a giriş.
AKTS
2Kredi
1Saatler
(0 + 2 + 0 )Mantık devre tasarımı
EE240
Sayı sistemleri. Boole cebri, mantık devreleri ve bu devrelerin basitleştirilmesi. Mantık geçitleri ile tasarım. MSI ve LSI teknolojileri. Birleşimsel devreler. Ardışıl devreler. Sayıcılar. Ötelemeli yazıcılar. Aritmetik mantık, bellek ve denetim birimleri.
AKTS
6Kredi
3Saatler
(3 + 0 + 1 )Mantık devreleri tasarımı laboratuvarı
EE242
Mantık geçitleri ve birleşimsel devreler, sayısal aritmetik devreler, veri toplayıcılar, ikili devreler, sayıcılar, ötelemeli yazıcılar.
AKTS
2Kredi
1Saatler
(0 + 2 + 0 )Elektronik
EE335
Yarı-iletken teknolojisine giriş. Yarı-iletken devre elemanları: diyotlar ve transistörler. BJT ve FET transistör parametreleri, çalışma bölgeleri, küçük işaret modelleri, gerilim ve akım kazançları. Yarı-iletken devrelere sistem yaklaşımı, kaynak ve yük empedanslarının etkileri. İşlemsel yükselteçler.
AKTS
5Kredi
3Saatler
(3 + 0 + 1 )Elektronik laboratuvarı
EE337
Yarı-iletken diyot karakteristikleri ve uygulamaları. BJT ve FET transistörler ve kutuplamaları, transistör parametrelerinin ölçümü. Transistörlü yükselteçler, yükselteçlerin frekans yanıtları. İşlemsel yükselteçler ve uygulamaları.
AKTS
2Kredi
1Saatler
(0 + 2 + 0 )MCE211
MCE211
MCE211
AKTS
5Kredi
3Saatler
(0 + 0 + 0 )MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI
MCE302
Deney tasarımının esasları; Elektronik, dinamik sistemlerin kontrolü, imalat, yazılım konularında Yapısal Analiz, Mobil Robot Sistemleri, Bernoulli Denklemi ve Uygulamaları, Kontrol Sistemleri ve Uygulamaları, Basınç ve Sıcaklık Proses Kontrol, Pnömatik Sistemler, ve Servo Motor Sistemleri deneylerinin yapılması, raporlanması ve sunumu
AKTS
5Kredi
2Saatler
(1 + 2 + 0 )MAKİNA ELEMANLARI
MCE324
Makina tasarımın esasları. Makina elemanları ve kullanım alanları. Kaynaklı, lehimli, perçinli bağlantılar. Mil göbek bağlantıları. Cıvata bağlantıları, vidalı hareket iletim mekanizmaları. Pimler, pernolar, miller, yaylar, kavramalar. Yağlama teorisi ve uygulamaları. Kaymalı ve rulmanlı yataklar. Dişli çark mekanizmaları. Alın, helisel, konik ve sonsuz vida mekanizmaları. Kayış-kasnak ve zincir mekanizmaları.
AKTS
6Kredi
3Saatler
(3 + 2 + 0 )MEKATRONİK SİSTEM TASARIMI
MCE401
Proje bazlı uygulamalarla mekanik tasarım, elektronik sistem tasarımı, kontrol sistem tasarımı, üretim sistemleri ve mekatronik sistemlerde yazılım uygulamaları, sistem optimizasyonu.
AKTS
6Kredi
3Saatler
(3 + 2 + 0 )