Ders Adı / Ders Kodu
Saatler
Kredi
AKTS

Nesne Yönelimli Programlama

CSE203

Nesneler ve sınıflar, oluşturucu, statik değişken, sabitler, yöntemler, görünürlük değiştiricileri, geçici nesneler, yöntemlerin nesnelerle çağrılması, değişmezlik, değişken görünürlüğü, sınıf soyutlaması ve paketleme, üst ve alt sınıf kavramları, kalıtım, çoklu anlam, çiğneme, çokyükleme, soyut sınıf, nesne yönelimli tasarım.

( 2 + 2 + 0 )
3
6

AKTS

6

Kredi

3

Saatler

(2 + 2 + 0 )

Devre teorisi II

EE222

Zamanda değişken kaynaklarla sürülen devrelerin gerilim, akım, güç ve enerji gibi elektriksel özelliklerinin, çeşitli matematiksel dönüşümler yöntemiyle analiz etmek için gerekli beceriler ile, matematiksel dönüşümleri mühendislik sistemlerini modelleme için kullanabilme becerisinin kazandırılması.

( 4 + 0 + 1 )
4
7

AKTS

7

Kredi

4

Saatler

(4 + 0 + 1 )

Elektrik devreleri laboratuvarı

EE224

SPICE yazılımı ile devre benzetimi ve tasarımı. Voltmetre, ampermetre, osiloskop ve diğer cihazlar ile ölçümler. EE 221'de ve EE 222'de tanımlanan devre ilkelerinin uygulanması: Direnç devreleri, devre analizi, RL ve RC devreleri ile frekans yanıtı deneyleri. İki kapılı devre parametreleri. Aktif ve pasif süzgeçler. Elektrik devrelerinin tasarımı, benzetimi ve ölçülmesi.

( 0 + 2 + 0 )
1
2

AKTS

2

Kredi

1

Saatler

(0 + 2 + 0 )

Elektronik I

EE232

Yarı iletkenlerdeki ve metallerdeki iletim mekanizması. Yarı iletkenlerde katkılama. p-n kavşakları, Diyot karakteristikleri ve uygulamaları. Güç kaynakları. İki kutuplu kavşak. Transistör işleyişi, transistör karakteristikleri, transistörlerin kutuplanması. Küçük işaret modeli ve analizi. JFET işleyişi ve kutuplanması. MOSFET işleyişi ve kutuplanması. FET küçük işaret modeli ve analizi. BJT ve JFET yükselteçlerinin frekans yanıtı.

( 4 + 0 + 1 )
4
7

AKTS

7

Kredi

4

Saatler

(4 + 0 + 1 )

Mantık devre tasarımı

EE240

Sayı sistemleri. Boole cebri, mantık devreleri ve bu devrelerin basitleştirilmesi. Mantık geçitleri ile tasarım. MSI ve LSI teknolojileri. Birleşimsel devreler. Ardışıl devreler. Sayıcılar. Ötelemeli yazıcılar. Aritmetik mantık, bellek ve denetim birimleri.

( 3 + 0 + 1 )
3
6

AKTS

6

Kredi

3

Saatler

(3 + 0 + 1 )

Mantık devreleri tasarımı laboratuvarı

EE242

Mantık geçitleri ve birleşimsel devreler, sayısal aritmetik devreler, veri toplayıcılar, ikili devreler, sayıcılar, ötelemeli yazıcılar.

( 0 + 2 + 0 )
1
2

AKTS

2

Kredi

1

Saatler

(0 + 2 + 0 )

Elektromanyetik alanlar ve dalgalar

EE262

Elektrostatik alanlar. Malzemelerin dielektrik özellikleri. Durağan elektrik akımları ve statik manyetik alanlar. Zamanla değişen elektromanyetik alanlar. Faraday endüklemesi. Maxwell denklemleri. Zamanda harmonik elektromanyetik dalgalar. Düzgün düzlemsel dalgalar.

( 4 + 0 + 1 )
4
7

AKTS

7

Kredi

4

Saatler

(4 + 0 + 1 )

Elektromekanik enerji dönüşümü

EE302

Enerji çeşitleri, enerji dönüşümü ilkeleri, elektromekanik enerji dönüşümü. DC makineler: eşdeğer devreleri, çalışma karakteristikleri, voltaj kontrolü, başlangıç ve hız kontrolü. Transformatörler: eşdeğer devreleri, çalışma karakteristikleri, transformatör testleri. İndüksiyon Motorları ve jeneratörleri, step motorlar, doğrusal motorlar, AC senkron makineler.

( 3 + 0 + 0 )
3
6

AKTS

6

Kredi

3

Saatler

(3 + 0 + 0 )

Benzetim gereçleri

EE303

MATLAB ortamı. Vektör, matris ve dizin operasyonları. MATLAB komutları, çizim ve grafikler. Sembolik matematik. MATLAB ile programlama. Arama ve sıralama algoritmaları. Simulink ve modelleme. Görsel kullanıcı arayüzleri. Devre analizi. İşaret işleme ve uygulamaları.

( 2 + 2 + 0 )
3
5

AKTS

5

Kredi

3

Saatler

(2 + 2 + 0 )

Elektronik laboratuvarı

EE333

Diyot karakteristikleri ve uygulamaları. Transistör kutuplaması. Transistör parametrelerinin ölçümü. Tek ve çok katlı transistörlü kuvvetlendiriciler. Kuvvetlendiricilerin frekans yanıtları. DC güç kaynakları ve regülatör devreleri. Fark kuvvetlendiricilerinin, Aktif süzgeçlerin, Osilatörler devrelerinin, Güç kuvvetlendiricilerin tasarımı.

( 0 + 2 + 0 )
1
2

AKTS

2

Kredi

1

Saatler

(0 + 2 + 0 )